NEVRALGIA ARNOLD

by BodyTherapy

Nevralgia de nerv occipital mare este descrisă ca o durere unilaterală sau bilaterală asemănătoare unui junghi, pulsatilă, ca o arsură sau asemănătoare șocului electric, ea poate fi continuă și/sau intermitentă, de intensitate moderată până la severă, de obicei de scurtă durată, având o zonă generatoare de durere în regiunea occipitală/suboccipitală asociată cu o zonă sensibilă. Nevralgia occipitală este o boală distinctă ce necesită un diagnostic precis și un tratament corespunzător. În cazul în care este confundată cu o altă afecțiune neurologică, precum migrenele, medicamentele administrate nu își vor face efectul.

Nevralgia Arnold poate să apară ca urmare a atingerii rădăcinii unui nerv de la nivelul gâtului sau în urma unor traumatisme care ajung să lezeze într-un fel sau altul nervii occipitali ori prin intervențiile chirurgicale efectuate la nivelul craniului sau al scalpului dar există și situatii în care mușchii tensionați situați în partea dorsală a capului ajung să exercite o compresie continuă asupra nervilor occipitali.

Dacă nevralgia de nerv occipital mare are o cauză structurală, atunci poate fi indicat tratamentul chirurgical. Pentru că majoritatea pacienților nu prezintă o cauză structurală clară, tratamentul lor este de obicei simptomatic. Opțiunile de tratament inițiale se concentrează pe măsuri conservative, ce au ca scop reducerea tensiunii musculare secundare și îmbunătățirea posturii. Aceste tratamente inițiale pot include terapie fizică, masaj, acupunctură, căldură dar nu bai fierbinti.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Detalii Contact

ANPC

@ BodyTherapy 2024 – All Right Reserved. Politica Cookie | GDPR