V-ați întrebat vreodată ce beneficii pot aduce aceste fructe mici de culoare galbenă, care adeseori trecem pe lângă ele în magazine, sau le folosim doar pentru aromatizarea deserturilor și alimentelor ori în ceaiuri atunci când suntem răciți sau avem gripă?
Lămâia este un fruct cu puteri miraculoase pentru sistemul nostru imunitar și pentru sănătatea noastră, iar astăzi vă recomandăm aparte de întrebuințarile zilnice ale acestui fruct, sucul de lămâie: pulpa unei lămâi stoarsă într-un blender, amestecată în 300-400 ml apă și îndulcită cu miere, dar se poate adăuga după gusturi și mentă, lime, căpșuni. A se consuma de preferință între mese sau cu 1 ora înainte de masă, și de ce nu, să înlocuiți chiar și celebra ceașcă de cafea de dimineață cu un pahar de limonadă.
Beneficiile lămâilor: reglează Ph-ul din organism, echilibrează metabolismul, curăță sistemul digestiv, detoxifică ficatul, te ajută să slăbești, ajută la arderea grăsimilor de pe intestine, au un puternic efect antibacterian, ajută la reducerea de colesterol rău – LDL, tratează problemele respiratorii, mențin sănătatea orală, întărește sistemul imunitar, reduce riscul accidentelor vasculare, ajută la prevenirea diabetului, oferă protecție împotriva poliartritei inflamatorii și artritei, sunt un remediu anti-imbătrânire mențin sănătatea pielii și contribuie la reducerea ridurilor și la tratarea acneelor, reglează tensiunea arterială, sunt un veritabil energizant, sporește capacitatea de concentrare și stimulează activitatea creierului, reduce stresul și depresia.